Elena Udrea, la Digi24: „Chiar și cei mai înverșunați adversari ai mei au înțeles că e un abuz”

Data publicării:
udrea-1

„Aștept să fiu înștiințată. Lucruri despre faptele din dosar, despre asta mă vor întreba. Eu știu lucruri pe care le voi spune. Faptul că eu spun de foarte mult timp niște adevăruri pare că Elena Udrea face dezvăluiri. Nu, eu le spun. Când o să fiu în fața procurorilor, o să le spun ce știu despre faptele din dosar. Nu o să ascund adevărul”, a spus Elena Udrea, la Digi24.

Întrebată dacă se așteaptă să fie reținută, ea a răspuns: „îmi doresc să mă rețină și să mi se pună și cătușele, ca să avem o imagine completă a ceea ce înseamnă azi Justiție.”

„Faptul că la ultimele două voturi, legate de reținere și arestare, au mai rămas în sală doar 200 de parlamentari arată că și pentru parlamentari, oricât de adversari am fi fost, a devenit evident că e un abuz. Instrumentul arestării preventive în România e folosit abuziv numai în cazul liderilor politici și afaceriştilor. Nu mai contează pentru nimeni dacă un violator sau criminal e arestat preventiv, arestul preventiv trebuie să prevină ceva. Ce poți să mai previi să vrei să o arestezi a treia oara pe Udrea, când eu sunt deja sub control judiciar? Un judecător a stabilit în mai că nu sunt pericol public”, a adăugat Elena Udrea, la Digi24.

„Chiar și cei mai înverșunați adversari ai mei au înțeles că e un abuz și că Parlamentul are dreptul să cenzureze eventualele abuzuri ale puterii judecătorești”, a completat ea.

Deputatul a mai spus că e o luptă pentru imagine a procurorilor: „Anchetele se fac și cu scopul de a câștiga imagine”.

Elena Udrea a comentat și faptul că deputatul Daniel Oajdea a fost surprins de reporterii Digi24 că a pus toate bilele într-un singur set de urne.

„Faptul ca oamenii s-au încurcat în bile, pentru că erau patru urne acolo, putea fi o eroare datorită presiunii că votul era pentru Elena Udrea. O presiune publică prin faptul că se transmitea la televizor, nu mai spun presiuni legate de lupta pe care o duc. Nu a mai fost nimeni arestat de trei ori în opt luni. Toți știu că sunt în război cu reprezentanți ai DNA și ai SRI și oamenii se sperie de asta. Ieri au înțeles și ei că e rolul Parlamentului să pună capăt unor acțiuni excesive ale DNA. Faptul că s-au încurcat în urne și bile ține de inovația asta că s-a votat cu patru urne odată”, a mai spus Elena Udrea.

Citiți și Premieră în Parlament. Cum s-a ajuns ca deputaţii să voteze pentru reţinerea Elenei Udrea, dar nu şi pentru arestarea ei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri