Elena Udrea, la un pas de a avea dublă cetățenie

Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_05_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_

Cazul Elenei Udrea este readus în atenție de o declarație a partenerului ei de viață, care spune că, după ce va naște în Costa Rica, Elena Udrea va avea şi cetăţenie costaricană.

Informația a atras atenția, în contextul în care Elena Udrea e condamnată la închisoare în țară şi statul român va declanşa procedurile pentru aducerea ei în România. Întrebarea e în ce măsură procedura e zădărnicită sau îngreunată doar de dubla cetaţenie.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute şi a fost dată în urmărire internaţională. Ministerul Justiţiei este instituţia responsabilă cu procedurile de extrădare.

La sfârşitul lunii iunie, ministrul Tudorel Toader spunea că nu există un tratat între România şi Costa Rica, dar extrădarea se poate face în baza unor convenţii internaţionale, semnate de cele două state. Specialiştii spun că în ipoteza în care Elena Udrea va primi într-adevăr cetăţenia costaricană, extrădarea ei nu va fi blocată, ci procedura va dura mai mult. În momentul de faţă, documentele necesare extrădării au fost transmise de Tribunalul Bucureşti către Ministerul Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri