Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica (presă)

Data actualizării: Data publicării:
udrea bica

Cererea Elenei Udrea de eliberare din arestul din Costa Rica, unde se află din data de 3 octombrie, a fost respinsă, scrie presa din Costa Rica, citată de Digi24.

Un portal de știri din Costa Rica transmite această informație citând Ministerul Public din această țară.

Elena Udrea și Alina Bica solicitaseră înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau arestului la domiciliu, dar potrivit sursei citate, această solicitare a fost respinsă, astfel că ele rămân în arest.

Elena Udrea este închisă în închisoarea Vilma Curling (Păstorul cel bun), după ce a fost arestată în baza mandatului internațional care a fost emis pe numele ei. Ea a cerut azil politic în Costa Rica și acum așteaptă un răspuns al autorităților din Costa Rica în ceea ce privește cererea de extrădare formulată de justiția din România.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spunea că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat, iar mandatul de arestare poate fi prelungit şi după date de 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare.

Citiţi şi:

VIDEO. Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Ce șanse sunt să ajungă în România - reacții, opinii, interpretări

Anunț devastator pentru Udrea şi Bica: Pot sta în pușcărie 3 ani sau mai mult, până la extrădare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri