Elena Udrea susține că nu ar fi dat niciodată 50.000 de dolari pe o poșetă

Data publicării:
udrea printre poseta 1

Elena Udrea, în septembrie 2014, în vizită la o fabrică de poșete din România FOTO: Facebook Elena Udrea

„Acest subiect inventat de procurori, care nu are nicio legătură cu speţa, este o diversiune prin care se doreşte acoperirea faptului că nu există probe împotriva fostului ministru”, mai spune echipa de comunicare.

„Recomandăm presei de bună credinţă să citească dosarul, care a devenit public, şi să lase la o parte poveştile nemuritoare din rechizitoriu”.

Postarea se încheie cu această recomandare, dar și cu un desen reprezentând un hering roșu, însoțit de explicarea sensului „hering roșu” dintr-un dicționar de limbă engleză. În sens figurat, „red herring” (hering roșu) înseamnă în limba engleză pistă falsă menită să distragă atenția.

Elena Udrea nu are geantă nici de 50.000 de dolari, nici de 100.000 de dolari. Nu ar fi dat niciodată o asemenea sumă pe...

Posted by Elena Udrea on Wednesday, April 22, 2015
Ore decisive pentru Elena Udrea

Sunt ore decisive pentru Elena Udrea. Ea va afla joi dacă mai rămâne în arest sau poate pleca acasă. Fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului a ajuns miercuri, din nou, în instanţă, faţă în faţă cu denunţătorii săi. Toţi inculpaţii din dosarul Gala Bute, inclusiv cei arestaţi, au participat la o etapă preliminară a procesului, în care judecătorii stabilesc dacă se mai impun sau nu măsurile privative de libertate.

Avocaţii Elenei Udrea cred că, odată trimisă în judecată, clienta lor ar trebui să iasă din Arestul Central.

Nu e simplu să stai în arest preventiv, numai că această instituţie a devenit un fel de permanenţă, e suficient să fii acuzat de fapte de corupţie care sunt foarte grave, spun procurorii, şi să stai a la longue în arest preventiv”, spune Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Dacă vorbim despre toţi inculpaţii şi nu facem diferenţieri între ei şi nu facem trimiteri la persoane într-un mod subiectiv, toţi ar trebui să pornească de pe aceeaşi linie. Respectiv măsura controlului judiciar pentru toţi sau măsura arestului la domiciliu pentru toţi”, întărește ideea și celălalt avocat al Elenei Udrea, Alexandru Chiciu.

În actele pe care le-au trimis în instanţă, procurorii au încercat să demonstreze că Elena Udrea şi-a făcut cumpărături de lux cu mita pe care a primit-o din contractele aprobate tot de ea, prin Ministerul Dezvoltării Regionale. O geantă Hermes al cărei preţ este cuprins între 50.000 şi 100.000 de dolari ar fi fost pe lista de achiziţii.

„Rechizitoriul este presărat cu o serie de elemente de can-can. Nu există niciun fel de dovadă că doamna Udrea şi-ar fi achiziţionat bunuri din bani de mită. Se ştie foarte bine, nu este un om care să fi avut un salariu fix, ci dimpotrivă, a fost avocat, a fost căsătorită, a avut niste venituri”, spune avocatul Alexandru Chiciu.

Elena Udrea a stat în sala de judecată faţă în faţă cu denunţătorii săi. Fosta sa prietenă, Ana Maria Topoliceanu, a ajuns la instanţă cu privirea în pământ şi a evitat camerele de luat vederi. Nici Gheorghe Nastasia, fostul secretar al ministerului pe care îl conducea Udrea, nu a fost prea vorbăreţ.

În faţa judecătorilor au ajuns toţi inculpaţii din dosarul Gala Bute. Fostul ministru al economiei, Ion Ariton, este judecat pentru că ar fi obligat mai multe companii de stat să facă sponsorizări pentru meciul de box Gala Bute, deşi legea interzice acest lucru.

Eu nu îmi reproşez nimic. Doar ştiţi foarte bine eu am solicitat colegilor mei de la Senat să îmi ridice imunitatea parlamentară, să fie un proces, ca de patru ani de când se tot discută de Gala Bute am vrut să o clarificăm”, spune Ion Ariton.

Elena Udrea are în acest moment trei dosare. Este judecată în „Gala Bute” şi „Microsoft”, iar într-o a treia cauză deschisă pe numele său procurorii anchetează modul în care ar fi fost finanţat Partidul Democrat Liberal din mita primită în Gala Bute.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri