Tatăl elevului arestat pentru lipsirea de libertate a unei profesoare: L-am certat

Data actualizării: Data publicării:
bataie teleorman
Foto: Observator.tv

Un elev de 16 ani din Teleorman a fost arestat pentru că a umilit şi a blocat într-o clasă o profesoară. Judecătorii s-au convins că este pericol public după ce au văzut ce şi-a permis să facă: a pălmuit-o, a ameninţat-o şi a ţinut-o cu forţa în încăpere, ca să îşi mai bată joc de ea în faţa colegilor care asistau impasibili, cu telefoanele pornite ca să filmeze întreaga scenă.

ACTUALIZARE. Tatăl protagonistului spune că şi-a mustrat băiatul şi îi caută scuze.

Tatăl elevului arestat: „L-am certat. Aşa din gură l-am certat. I-am spus că nu e bine, nu e bine, tată, ce ai făcut. Ce mi-a mai spus băiatul e că alţi profesori l-au înrăit. I-au spus ţigan."

Directorul şcolii a reacţionat abia după ce imaginile cu profesoara umilită au apărut la ştiri.

Cristina Mihai, directorul şcolii: „I-am spus să depună plângere Nu a vrut să depună”.

Elevul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Reprezentanţii IPJ Teleorman au declarat că l-au reţinut, miercuri seară, pe unul dintre cei trei elevi care apar pe înregistrarea făcută în şcoala din Poroschia agresându-şi fizic şi verbal profesoara de Cultură Civică.

Băiatul are 16 ani şi este în clasa a opta.

El este urmărit penal pentru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ceilalţi doi elevi care şi-au agresat profesoara sunt cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni, însă împotriva lor nu a fost luată măsura preventivă, ei neavând vârsta prevăzută de lege pentru astfel de măsuri.

Dosarul, care este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, a fost deschis după ce IPJ Teleroman s-a autosesizat ca urmare a apariţiei în spaţiul public a înregistrării în care se vede cum elevii o agresează pe profesoară şi îi interzic acesteia să părăsească sala de clasă la sfârşitul orei de curs.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Estera Stancu, a declarat că, atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul şcolii generale din Poroschia s-au constituit comisii de cercetare, iar elevii riscă sancţiuni conform regulamentului şcolar, până la scăderea notei la purtare.

Conducerea unităţii de învăţământ i-a chemat la şcoală pe părinţii copiilor pentru a avea discuţii pe marginea comportamentului acestora.

Estera Stancu a precizat că, din filmare au fost identificaţi trei elevi care participă la agresiune, respectiv unul care blochează uşa şi nu îi permite profesoarei să părăsească sala de clasă, altul care o agresează fizic şi încă unul care filmează şi o apostrofează pe profesoara de Cultură Civică.

Conform reprezentantei Inspectoratului Şcolar Teleorman, profesoara agresată este la primul an în învăţământ şi are câteva ore la şcoala din Poroschia. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri