ELIBERAT. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a părăsit arestul Poliţiei Capitalei

Data publicării:
969623 595208037165084 378153440 n

ACTUALIZARE 17.19. Sorin Alexandrescu a părăsit arestul Poliţiei Capitalei, fără a face declaraţii.

ACTUALIZARE 16.00. Tribunalul Bucureşti a admis recursul lui Sorin Alexandrescu. Directorul Antena Group nu are voie să plece din ţară, în cazul său instanţa instituind interdicţia de părăsi ţara.

Decizia a fost luată cu unanimitate, de completul de judecată.

Hotărârea va fi aplicată de îndată, astfel că Sorin Alexandrescu va fi eliberat din Arestul Poliţiei Capitalei, după îndeplinirea tuturor formalităţilor legale.

ACTUALIZARE 12.25. Sorin Alexandrescu a dat o declaraţie timp de o oră în faţa judecătorilor. El şi-a susţinut nevinovăţia, arătând că că nu l-a ameninţat niciodată pe administratorul RCS&RDS şi că nu a vrut să îl şantajeze. Vroia doar să afle detalii despre contractul dintre RCS&RDS şi societatea deţinută de Dumitru Dragomir, a spus el

în faţa judecătorilor.

Tribunalul Bucureşti judecă recursul acestuia la arestarea preventivă decisă luni de Judecătoria Sectorului 1. Sorin Alexandrescu este acuzat că l-a şantajat de mai multe ori pe administratorul societăţii RCS&RDS.

Sorin Alexandrescu se află în arestul Poliției Capitalei de la sfârșitul săptămânii trecute atunci când a fost reținut, iar, ulterior, arestat prin hotărârea Judecătoriei Sectorului 1.

Acuzația care i se aduce de către procurorii anticorupție este de șantaj, după ce a fost interceptat în mai multe rânduri, în timp ce discuta cu administratorul companiei RCS&RDS.

Există depuse la dosar toate aceste interceptări, atât telefonice cât și ale unor discuții purtate în mediu ambiental, din care, potrivit procurorilor, reiese modul în care directorul Antena Group l-ar fi șantajat pe administratorul companiei de telecomunicații.

Toate aceste probe vor fi combătute de apărarea lui Sorin Alexandrescu, care cere instanței ca acesta să fie cercetat în stare de libertate. Decizia Tribunalului București va fi definitivă.

Dan Voiculescu crede că dosarul de şantaj în care Sorin Alexandrescu a fost arestat este unul fabricat şi anunţă represalii: „Am un pic de grijă pentru România. Dacă avem judecători şi procurori care fac astfel de lucruri.. azi e unul, mâine altul, poimâine.... putem veni toţi la rând. Trebuie să punem un pic de ordine în lucrurile astea şi o să punem”.

Procurorii au interceptat mai multe convorbiri telefonice purtate de Sorin Alexandrescu cu preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, dar şi cu fondatorul trustului media, Dan Voiculescu.

„Sorin Alexandrescu: Am avut o întâlnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat că primise o adresă.

Camelia Voiculescu: Aşa.

Sorin Alexandrescu: Foarte speriat.

Camelia Voiculescu: Da, OK. Şi, mă rog, bună întâlnirea?

Sorin Alexandrescu: În principiu, da”, potrivit unei interceptări existente la dosar.

„Dan Voiculescu: Cum merge treaba?

Sorin Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva.

Dan Voiculescu: Aha!

Sorin Alexandrescu: Da. Deci lucrăm la ea.

Dan Voiculescu: Bravo.

Sorin Alexandrescu: Da.

Dan Voiculescu: Bine. Da' nu, cred că ar trebui în afară de pe post.

Sorin Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da' vă spun eu când ne vedem faţă în faţă”, se arată în altă interceptare.

În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Sorin Alexandrescu, judecătorii susţin că acesta Alexandrescu s-a folosit de poziţia sa ca să obţină beneficii materiale.

„Inculpatul a exercitat acte diferite şi variate de presiune asupra părţii vătămate, menite să amplifice starea de temere a acesteia, în scopul de a obţine perfectarea unui contract în condiţii avantajoase”, au stabilit judecătorii.

În faţa instanţei, directorul Antena Group a susţinut că interesul său în legătură cu contractul RCS RDS - BODU SRL, firma lui Dumitru Dragomir, era unul strict jurnalistic.

„Sorin Alexandrescu: Domnul Bendei nu avea nicio calitate să încheie contractul cu SC Bodu”, a spus el în faţa judecătorilor.

Procurorii spun însă că, în perioada 16 aprilie-24 mai, directorul Antena Group l-a ameninţat în repetate rânduri cu administratorul RCS-RDS cu publicarea unor anchete jurnalistice legate acest contract comercial.

„Sorin Alexandrescu: Eu am contractu'. Sunt singurul om care are acest contract în mână!

Administrator RCS&RDS: Da. Păi, toată treaba este ce garanţii am pe urmă că nu se mai întâmplă nimic?

Sorin Alexandrescu: Sută la sută!

Administrator RCS&RDS: Cum o vedeţi ca… garanţie?

Sorin Alexandrescu: Păi, domnu'… Una prin documente şi număru' doi, v-am zis, dacă suntem parteneri, aia n-are cum să se întâmple nimic, nimic. Sută la sută e garanţia!”, potrivit unei alte interceptări existente la dosar.

În paralel, posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 au difuzat de 41 de ori un material promo, în care era anunţată difuzarea anchetei, dar aceasta nu a mai fost prezentată niciodată.

„Sorin Alexandrescu: Promo-urile pe care noi le-am dat arata ca noi vroiam sa aducem la cunoştinţa publicului acel contract.

Judecător: - Domnule Alexandrescu, dumneavoastră vă ocupaţi de investigaţii, ca director general al Antena Group ?

Sorin Alexandrescu:....da....”, a declarat Sorin Alexandrescu la instanţă.

Acesta deţine doar funcţii de conducere în trustul fondat de Dan Voiculescu din octombrie 2009.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri