Eroare în dosarul Microsoft. C.T. Popescu: Kovesi să iasă şi să explice

Data actualizării: Data publicării:
agerpres laura codruta kovesi dna 16 10 2015
Foto: Agerpres

Laura Codruţa Kovesi trebuie să iasă şi să explice cum a fost posibilă o asemenea eroare în ancheta Microsoft, care să ducă la situaţia în care şapte foşti miniştri să scape de acuzaţii pe motivul prescrierii faptelor, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„O asemenea faptă afectează clar imaginea DNA ca instituţie. O ţară întreagă se uită şi se întreabă ce e asta? Dacă s-a găsit o procuroare, Iorga sau alta, să nu ţină seama voit, deci ori din imbecilitate, incompetenţă ori în mod premeditat, căci şi asta e de luat în considerare chiar foarte tare, ca să îi scoată pe aceşti 7 miniştri la liman.

Nu şi-a dat seama un întreg DNA cu Kovesi în frunte, vreme de 4 ani, că erau prescrise infracţiunile respective, au zăcut în dosarul ăla prescrise.

Ar trebui aceşti şapte miniştri să dea în judecatăpe DNA, pentru că patru ani au fost investigaţi în continuare, au fost chemaţi la DNA, pentru că în baza legii nu mai erau în cauză. Nu e vorba de un simplu fapt legat de un procuror, e vorba de întreaga instituţie.

De ce n-a ieşit Kovesi acum? Trebuia să iasă şi să explice aşa ceva. Când ai o asemenea bombă termo-nucleară o pui acolo ca într-un raport obişnuit?

Cine răspunde pentru asta? Până la ce nivel şi ce probleme structurale are DNA astfel încât patru ani a fost posibil să ai o asemenea aberaţie în instituţie şi nimeni să nu se autosesizeze.

Nu se poate trece peste aşa ceva. Dacă Kovesi nu iese acum şi nu explică şi DNA nu reuşeşte să extirpe această tumoră, atunci acest fapt va avea repercusiuni asupra întregii justiţii”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri