Eugen Teodorovici: Nu am fost chemat la DNA

Data actualizării: Data publicării:
180904_ORLANDO_TEODOROVICI_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că nu a fost citat la DNA în cazul de luare de mită în care este suspectat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu am astfel de informații și chiar nu mă preocupă astfel de aberații și de idioțenii. Dacă mă cheamă cineva să discut, nu pot să zic „cu tot dragul”, dar discut și răspund la orice întrebare. Dar repet, unii își pierd timpul și resursele financiare ale țării pe astfel de aberații”, a spus el.

Întrebat cum va vota în cazul cererii DNA de urmărire penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, Teodorovici a spus: „Dați-mi voie să-mi rezerv dreptul de vot. Voi vedea la momentul respectiv”.

Întrebat dacă se așteaptă ca și pe numele său să vină o astfel de solicitare, Teodorovici a spus: „Habar nu am și chiar nu mă interesează discuția asta”.

El spune că, dacă s-a întâmplat să semneze vreo hotărâre de Guvern pentru licențe Microsoft, în condițiile în care era secretar de stat la Finanțe în perioada vizată de anchetatori, „înseamnă că au fost și legale”, din punctul său de vedere.

Dacă alții au alte argumente, să le aducă”, a spus el.

Procurorii DNA au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală împotriva lui Tăriceanu, pe care îl suspectează că ar fi luat mită 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. În această dimineață, procurorii anticorupție au venit cu detalii. Ei spun că dosarul a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către Călin Popescu Tăriceanu a 800.000 de dolari ce reprezintă foloase necuvenite, bani care ar fi fost folosiți în campanie electorală.

Fujitsu Siemens ar fi firma austriacă în cauză. Aceasta ar fi beneficiat de mai multe acte adiționale la contract, iar comisionul primit de Tăriceanu ar reprezenta 10% din valoarea actelor adiționale.

Este vorba despre contractul Microsoft, unul dintre cele mai mari semnate în ultimii 30 de ani și unul dintre cele mai păguboase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri