Evaziune la CFR. Marfă fără acte în vagoanele-restaurant. Amenzi în valoare de 35.000 de lei

Data publicării:
tren in gara de nord mfax-4

În urma controalelor efectuate, în perioada 27 iulie - 2 august a.c., poliţiştii au depistat 6 infracţiuni şi au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 prevăzute de Legea nr. 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 35.390 de lei.

De asemenea, au confiscat 3.060 de ţigarete, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile, transmite Poliția Română. Valoarea bunurilor confiscate este de 2.790 de lei.

La data de 29 iulie a.c., între staţiile Braşov şi Sighişoara, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov − Biroul Investigarea Fraudelor au efectuat un control la vagonul restaurant aflat în compunerea unui tren de persoane.

În urma verificărilor încrucişate privind marfa deţinută în gestiune, banii rezultaţi din vânzări şi banii înscrişi pe nota de plată ospătar, asupra gestionarului, a fost găsită suma de 679,53 lei plus în gestiune.

La aceeaşi dată, pe peronul staţiei C.F. Vaslui a fost depistat un bărbat din oraşul Adjud, judeţul Vrancea, având asupra sa un bagaj voluminos ce conţinea de 2.600 de ţigarete de provenienţă Bulgaria, pe care nu le putea justifica cu documente legale.

Acţiunea continuă şi în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri