EXCLUSIV. Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA: „N-am influenţat pe absolut nimeni”

Data publicării:
Untitled-2

Cred că s-a făcut dreptate într-un anumit fel. N-am influenţat pe absolut nimeni, oamenii au declarat ce au ştiut şi după ce au depus jurământul, procedural, au semnat declaraţiile. După 6 ani se trezesc unii şi spun că am făcut presiuni, dar văd că instanţa mi-a confirmat acum acuzaţiile pe care le-am adus inculpaţilor” a spus Emilian Eva, pentru Digi24

„Eu sunt izolat, nu am funcţii, nu am urmărit funcţii, nu poate să spună nimeni despre mine că am urmărit nu ştiu ce. Eu sunt un simplu procuror la Parchetul de pe lângă Tribunal, probabil oricine ar fi fost în locul meu ar fi făcut la fel, în baza probelor care s-au administrat. S-a dat, într-adevăr, o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, de care eu, la momentul când am început cercetările, nu am avut cunoştinţă. Eu am solicitat, procedural, infirmarea soluţiei respective, pe motiv de nelegalitate, ea a fost infirmată de către conducerea Parchetului General de la data de atunci”, a mai spus Emilian Eva.

Replica magistratului vine după ce, în ultimele zile ale procesului, mai mult ca niciodată în perioada anchetei, avocaţii şi inculpaţii din dosar au acuzat influenţe politice şi o anchetă nedreaptă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri