Expert anticorupţie: În cazul lui Dragnea unul dintre judecători a spus că soluţia corectă ar fi fost o achitare

Data actualizării: Data publicării:
judecator instanta_shutterstock_565664341
Foto: Shutterstock

Expertul anticorupţie Laura Ştefan a declarat la Digi24 că decizia în cazul lui Liviu Dragnea a fost anunţată după mai multe amânări, ceea ce arată cât a fost de dificil de luat.

„Azi, aproape cu privire la toate persoanele din dosar judecatorii au avut opinii difierite. În cazul lui Dragnea unul dintre judecători a fost de părere că soluţia corectă ar fi fost o achitare. În astfel de dosare înţelegem mai bine de ce se dau aceste amânări. Judecătorii încearcă să ajungă la o soluţie comună, ceea ce nu a fost cazul în acest dosar.

E o decizie nedefinitivă de închisoare cu executare. Din perspectiva vieţii politice din România e departe de a calma spiritele. Vom vedea în săptămânile care vin o ofensivă şi mai puternică din partea PSD cu privire la legislaţia aplicabilă justiţiei penale”, a spus Laura Ştefan.

„Avem o hotărâre de condamnare, care poate fi confirmată sau schimbată în apel, după cum vor considera judecătorii”, a adăugat expertul anticorupţie.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători.

Foto: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri