Familia premierului, în atenția DNA

Data publicării:
ponta familie FB 1

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a stat două luni în arestul poliţiei după ce la finalul lunii aprilie, procurorii i-au perchiziţionat casa, dar şi sediile firmelor pe care le deţine. Procurorii erau interesaţi de o afacere derulată cu ajutorul Companiei Hidro Prahova SA, operatorul regional al sistemelor de apă şi canalizare din judeţ. Societatea ar fi luat peste 160 de milioane de euro fonduri europene pentru modern izarea sistemelor de apă. Apoi, ar fi atribuit contracte de extindere a reţelei de canalizare din Comarnic de peste 11 milioane de euro, către două firme deţinute de Iulian Herţanu şi de omul de afaceri Dan Besciu, cunoscut drept regele asfaltatorilor.

La DNA Ploieşti a ajuns şi deputatul Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului. Şirul oamenilor din anturajul premierului care au luat drumul DNA-ului a continuat cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi cu fiul lui, Vlad Cosma deputat PSD. Toti trei sunt acum sub control judiciar, acuzaţi că şi-au folosit influenţa pentru atribuirea contractului din Cormarnic.

Banii europeni ar fi fost folositi în alte scopuri, iar lucrările au fost făcute de mântuială.

În toată afacerea ilegală, un rol important l-ar fi avut societatea înfiinţată de mama premierului Victor Ponta şi preluată apoi de sora prim-ministrului.

E o mizerie ordinară, nu a fost chemată și nu are nicio calitate. Sincer să fiu înteleg și e legitimă bătălia politică și chiar critică, înțeleg din partea unor reprezentanți ai presei, dar să te lupți cu o femeie de 72 de ani nu e onorabil pentru nimeni”, spunea atunci premierul.

Atât mama, cât şi sora premierului au fost audiate la DNA în calitate de martor. Procurorii au decis să pună un sechestru de un milion de euro pe averea tuturor suspecţilor din dosar.

Citiți și: VICTOR PONTA, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Dan Șova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri