FBI caută șase români suspectați de fraude cibernetice în valoare de un milion de dolari

Data publicării:
Nicolae-Popescu

 

Interpol a emis alertă de „cod roșu" și solicită ajutor în capturarea fugarilor, scrie wired.com. Unul dintre ei a fost arestat în 2010, dar a reușit să scape de la Tribunalul Vâlcea, exact înainte ca instanța să se pronunțe, pentru că îi expirase ordonanța de reținere.

Potrivit documentului de acuzare, sunt căutați românii Nicolae Popescu (liderul grupării), Daniel Alexe, Dmitru Daniel Bosogioiu, Ovidiu Cristea și Dragomir Răzvan și albanezul Fabjan Meme. De asemenea, în act figurează și două persoane cu poreclele “George Skyper” și “Tudor Barbu Lautaru”.

Potrivit autorităților, inculpații postau anunțuri pe eBay, Cars.com, AutoTrader.com și CycleTrader.com pentru mașini, motociclete și bărci, cu prețuri între 10.000 și 45.000 de dolari, și le trimiteau cumpărătorilor certificate falsificate și alte documente pentru a-i convinge că vânzarea este legală.

Inculpații și-au deschis conturi bancare în Statele Unite cu ajutorul unor pașapoarte false și le trimiteau cumpărătorilor e-mailuri care păreau a fi din partea reprezentanților Amazon Payments, PayPal și alte servicii de plăți online.

Gruparea opera din 2006. Poliția a detectat aproximativ 800 de victime, din toată lumea, care le-ar fi trimis inculpaților 1 milion de dolari pentru a cumpăra ceasuri Rolex, mașini, iahturi, avioane private și bijuterii, toate fictive.

Valentin Popescu, din Alexandria, județul Teleorman, a reușit să scape de la Tribunalul Vâlcea, după ce a constatat că ordonanța de reținere, emisă pe numele său, a expirat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri