Fifor a recunoscut că şeful Pentagonului l-a întrebat direct de soarta luptei anticorupţie: "Merg în Capitoliu şi sunt întrebat"

Data publicării:
SD hosts Romanian minister of defense
James Mattis și Mihai Fifor. Foto: MApN

Ministrul Apărării a recunoscut, la Antena 3, că a fost întrebat direct de către secretarul Apărării de la Washington despre situaţia în care se află lupta anticorupţie la Bucureşti.

SD hosts Romanian minister of defense
James Mattis și Mihai Fifor. Foto: MApN

În cursul întâlnirii dintre şeful Pentagonului, James Mattis, şi omologul său român, Mihai Fifor, nu s-a discutat doar despre înzestrarea armatei române sau despre bugetul alocat apărării, ci şi despre o temă cu care coaliţia de guvernare din care face parte Fifor nu este tocmai confortabilă: lupta anticorupţie.

După cum rezultă din spusele oficialului român, la această temă nu s-a ajuns întâmplător (de altfel la un asemenea nivel aşa ceva este din start exclus), ci după ce secretarul Mattis i-a transmis ministrului Fifor că acest lucru este de interes în Congresul american.

"Să vă spun cum s-a desfăşurat această discuţie şi vă rog să îmi acordaţi toată încrederea pentru că am fost singur acolo, la masa aceea. Secretarul Mattis s-a exprimat de maniera următoare: şi în zona aceasta de luptă anticorupţie cum staţi, pentru că merg în Capitoliu, merg în deal, după cum s-a exprimat, şi sunt întrebat şi trebuie să ştiu ce răspund? Iar răspunsul meu a fost acelaşi pe care Guvernul României l-a dat de fiecare dată: am susţinut întotdeauna lupta împotriva corupţiei şi vom susţine întotdeauna lupta împotriva corupţiei şi l-am asigurat pe domnul Mattis de toată onestitatea şi de toată deschiderea noastră. Aici s-a oprit acest subiect, nu aceasta era agenda domnului Mattis, agenda domnului Mattis a fost exact aceea de a şti cum se poziţionează România ca partener militar în această zonă, ca partener strategic, pentru că trebuie să recunoaştem, este o zonă tot mai complicată aceasta de la Marea Neagră", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Antena 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri