Final de anchetă în dosarul Hexi Pharma

Data publicării:
160511 flori dinu 02 INQ Octav Ganea-1

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a prezentat luni la Parchetul General, unde a fost audiată de procurori în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, în care este acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune şi punere în pericol a sănătăţii publice. Flori Dinu a fost convocată pentru ultimele proceduri înainte ca dosarul să fie trimis în judecată.

160511 flori dinu 02 INQ Octav Ganea
Flori Dinu | Inquam Photos/Octav Ganea

Flori Dinu a refuzat să dea detalii jurnaliștilor despre motivul pentru care a fost chemată la Parchet, arătând doar că ancheta în acest dosar nu a fost finalizată.

Ancheta în cazul Hexi Pharma a început, anul trecut, în primăvară, după ce în presă au apărut informaţii legate de diluarea dezinfectaţilor care au fost vânduţi de firmă spitalelor din România. Prejudiciul în dosar este estimat la aproximativ 70 de milioane de euro.

 

Parchetul General susține că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale. Flori Dinu ar fi făcut toate acestea la instigarea lui Dan Condrea, fostul patron al firmei, și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, 

Parchetul mai susține că Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări al Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat luarea măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infecto-contagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.

În decembrie 2016, procurorul general Augustin Lazăr anunța că o soluție în dosarul Hexi Pharma va fi dată cel mai târziu în luna februarie, după ce vor fi efectuate mai multe teste asupra concentrației substanțelor active și eficacității microbiologice.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de mașină în 2016, la scurt timp după izbucnirea scandalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri