Fiul lui Gheorghe Ursu revine cu declarații despre Tăriceanu: Îmi dă de gândit cum poate să mintă

Data publicării:
andrei ursu
Andrei Ursu. Captură foto: Digi 24

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu a făcut noi declarații la Digi24 legate de afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, de joi seară, de la Jurnal de Seară. Liderul ALDE a declarat atunci că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise „cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Fiul disidentului anticomunist a revenit cu declarații, menționând că afirmațiile președintelui Senatului reprezintă „o fabulație pentru a câștiga imagine”, iar gestul este „strigător la cer.

„Mi se pare un lucru îngrozitor. Nu mi-a venit să cred cu ce aplumb a făcut această afirmație care îmi dă de gândit, chiar e de speriat, cum poate să mintă cu atâta nonșalanță și convingere.

Nu mi-a fost niciodată profesor. E ceva strigător la cer. Încearcă să-și crească în acest fel credibilitatea la public, să creadă ca acest om avea legături cu disidenții”, declară Andrei Ursu.

Legat de motivul pentru care Călin Popescu ar fi recurs la aceste declarații, fiulul disidentului Gheorghe Ursu a declarat:

Din câte am înteles, (Călin Popescu Tăriceanu n.r.) este într-o luptă împotriva lui Augustin Lazăr, procurorul general. Am înțeles că are niște dosare. Are interese să-l dea jos și să-i murdărească imaginea. (...) Se pune întrebarea cum și-a construit cariera politică dacă poate să mintă cu atâta vehemență pe un caz care se poate verifica: El nu a fost profesor la Faculatea la Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București. E clar că a contribuit la această fabulație pentru a câștiga imagine în lupta cu procurorul general”, precizează Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunitst Gheorghe Ursu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Jurnal de Seară: „Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare - știți toată istoria - mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă...”.

Contextul în care a făcut aceste afirmații este legat de procurorul general Augustin Lazăr, a cărui demitere este cerută insistent în ultimele zile de ALDE pe motiv că acesta, în anii comunismului, în calitate de preşedinte al Comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Arad, a dat aviz negativ eliberării anticipate a deţinutului politic Iulius Filip. 

În legătură cu aceste afirmații, Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a scris, joi, într-un e-mail trimis redacției Digi24:
 
„Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu.
Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru.
Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București.
La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai erau student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi  urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă.
Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri