Fiul şefului CJ Cluj, arestat preventiv în dosarul de trafic de droguri

Data publicării:
Alexandru-Uioreanu 1

Alexandru Uioreanu, fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv, vineri seară, de Curtea de Apel Cluj, în dosarul de trafic de droguri, însă decizia a fost atacată cu recurs, astfel că măsura nu a fost pusă în executare.  

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat pentru Mediafax, că instanţa a admis o solicitare a poliţiştilor Secţiei III Poliţie Cluj-Napoca, de înlocuire a interdicţiei de părăsire a ţării dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive.

„Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, o solicitare a poliţiştilor Secţiei III Poliţie Cluj-Napoca, de înlocuire a măsurii de a nu părăsi ţara în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive pe 20 de zile. Măsura arestării nu a fost pusă în executare pentru că apărătorul lui Alexandru Uioreanu a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Până se va pronunţa ICCJ, Alexandru Uioreanu este liber, dar nu poate părăsi ţara”, a spus Ilieş.

Avocatul lui Alexandru Uioreanu, Tiberiu Ban, a declarat că solicitarea poliţiştilor Secţiei III a fost înaintată după ce, în 10 aprilie, Alexandru Uioreanu s-ar fi întâlnit cu unul dintre co-inculpaţii în dosarul traficului de droguri în care a fost implicat, Adrian Tition, încălcând, astfel, condiţiile prevăzute de eliberarea din arest preventiv.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT - Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că „inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia, însă în 11 ianuarie a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, cauţiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurori, iar Curtea de Apel Cluj a admis recursul, astfel că Uioreanu nu a fost eliberat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri