Florian Walter recunoaşte că a plătit cazarea în Antalya pentru fostul primar al Ploieştiului care îi finanţa clubul de fotbal

Data publicării:
florian Walter romprest extradare 06 INQ Octav Ganea-2

 

Foto: Inquam photos/Octav Ganea

Întrebat de magistraţi dacă Iulian Bădescu a fost în Antalya în cantonamentul clubului Petrolul Ploieşti, Walter a răspuns afirmativ, precizând că fostul edil a fost însoţit de doi - trei consilieri şi doi - trei ziarişti, care au urmărit jocurile amicale.

“Nu îmi amintesc numele consilierilor, nici numele ziariştilor. Transportul nu ştiu, dar cazarea mi-am plătit-o eu. Era vorba de maximum 500 de euro. Tot eu am plătit camera pentru Bădescu. Cred că şi pentru Capră (Daniel Capră, patronul clubului, n.r.), dar nu şi pentru consilieri şi ziarişti”, a completat Walter, citat de News.ro.

Walter a mai precizat că a fost preşedintele echipei Petrolul Ploieşti în 2012 - 2013 şi că a avut două întâlniri cu Bădescu pentru a negocia un contract de finanţare a clubului şi pentru a discuta de premierea performanţei. Walter a negat faptul că ar fi purtat vreo discuţie cu fostul edil pentru un comision.

Întrebat dacă a participat cu Romprest la contracte cu Primăria Ploieşti, Walter a răspuns că da, însă a pierdut toate licitaţiile. Despre utilajele Romprest care făceau curăţenie pe stadionul din Ploieşti, Walter a precizat că serviciul era oferit gratuit. 

El a mai spus că este prieten cu Daniel Capră, dar nu şi cu fostul primar Iulian Bădescu.

”Nu l-am auzit pe Capră discutând de comision. Se plângea şi îl înjura pe Bădescu că nu făcea plata pentru acel contract de performanţă. El nu putea să facă plăţile către jucători, aşa cum le-a promis. S-a împrumutat de la mine pentru a-şi lua licenţă pentru Cupele Europene”, a spus Walter.

Întrebat de avocaţi dacă Iulian Bădescu a cerut sume de bani pentru plata cazării şi transportul în Antalya, Walter a susţinut că fostul primar nu a făcut acest lucru.

Un alt apărător a vrut să ştie dacă omul de afaceri Daniel Capră lua bani cu împrumut de la cămătari.

”De la mine v-am spus anterior că a luat bani cu împrumut, de la cămătari nu ştiu”, a completat martorul.

Următorul termen a fost stabilit de Înalta Curte pentru 22 martie, când vor fi audiaţi alţi patru martori propuşi de fostul primar Iulian Bădescu.

La finalul şedinţei, Florian Walter, adus în boxa acuzaţilor, îmbrăcat într-un trening negru asortat cu pantofi sport, a citit cu atenţie, dar şi cu greutate, pe silabe, declaraţia de trei pagini dată în faţa judecătorilor.

Pe 9 martie 2016, Florian Walter, fostul patron al echipelor de fotbal Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti a fost adus sub escortă din Emiratele Arabe Unite, fiind acuzat într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro în care este implicată firma Romprest. Florian Walter era dat în urmărire internaţională din 19 mai 2015, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova.

În dosarul de evaziune în care era urmărit, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti. În cazul lui Florian Walter, procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat, care a ajuns la DNA.

În mai 2015, fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie. Primăria Ploieşti s-a constituit parte civilă în acest dosar cu suma de 8 milioane de lei.

Conform DNA, în ianuarie 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului, a semnat un contract de cooperare între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, care reprezenta interesele Petrolul Ploieşti. Pe 28 iunie 2013, a semnat şi regulamentul privind punerea în aplicare a contractului fără viza de control financiar preventiv şi a dispus plata sumei de 8.000.000 de lei, în trei tranşe către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală, mai spun anchetatorii.

Totodată, fostul edil ar fi pretins şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde a însoţit echipa în desfăşurarea cantonamentului.

Plăţile făcute din bugetul local al municipiului Ploieşti către Asociaţia ”Lupii Galbeni” au fost făcute cu sprijinul secretarului municipiului Ploieşti, Oana Iacob, au mai arătat procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri