Florin Lesch, supranumit „teroristul în şlapi” sau „teroristul-butelie”, cere eliberarea din închisoare. Este primul român condamnat pentru fapte de terorism

Data publicării:
slapi

Florin Lesch, supranumit „teroristul în şlapi”, condamnat la 12 ani de închisoare după ce a vrut să arunce în aer o maşină în Complexul Studenţesc din Timişoara, ar putea fi eliberat. Magistraţii Curţii de Apel din Timişoara analizează luni cererea Comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, înaintată după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Bărbatul a fost încarcerat în 2007, fiind primul român condamnat pentru fapte de terorism.


Florin Lesch, supranumit „teroristul în şlapi” sau „teroristul-butelie” a fost prins în apropiere de Buziaş de către procurorii DIICOT, ofiţerii de la la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi de cei ai Serviciului Român de Informaţii cu două butelii pline cu dispozitiv artizanal în maşină.

Lesch a recunoscut că intenţiona să arunce în aer maşina, într-o zonă circulată din Complexul studenţesc, şi să declanşeze explozia cu ajutorul telefonului mobil.

Acesta a mai solicitat de-a lungul anilor să fie eliberat, însă nu a avut sorţi de izbândă. În cazul în care completul de judecată respinge cererea bazată pe prevederile noului Cod Penal, Florin Lesch mai are o şansă să iasă din detenţie anul viitor, când va fi ispăşit peste 70% din pedeapsă, iar comisia din cadrul penitenciarului ar putea să analizeze din nou situaţia teroristului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri