Florin Negruțiu, despre „diaspora penală” a României: „Oamenii aceștia sunt considerați martiri politici”

Data publicării:
negrutiu

Jurnalistul Florin Negruțiu a vorbit, într-o intervenție pe postul Digi24, despre „diaspora penală” a României, dar și despre șansele ca Elena Udrea și Alina Bica să fie aduse în țară.

„Suntem în momentul în care vedem că bogații României, condamnați la închisoare, nu fac închisoare pentru că statul nu reușește să-i țină în țară. Fug din România în diverse paradisuri exotice, de unde dau interviuri, de unde intră în direct la televizuni, de unde își dau cu părerea despre ce se întâmplă în țară, despre statul paralel, de unde ne trimit poze... Iar statul român arată foarte debil, nefiind în stare să înfăptuiască justiția. Este o specie de crab, crabul Fiddler, care are un clește gigantic, monstruos, și un cleștișor mic, pe partea cealaltă. Deci, el este un crab care suferă de gigantism și de nanism, în același timp. Așa este și sistemul de justiție din România. O mână care, vedem în ultimii 10 ani, a condamnat la închisoare pe toată lumea, indiferent că sunt miniștri, oameni de afaceri, politicieni, și pe cei care trebuiau să pună în execuție această înfăptuire a justiției care n-au reușit să recupereze prejudiciile - ANAF-ul, și, mai mult decât atât, îi scapă pe cei care ar trebui să facă închisoare în România. Practic, numai cine n-a vrut n-a plecat. Avem o garnitură întreagă de penali în diaspora. Noi avem și o diasporă penală, care se declară persecutată politic. Oamenii ăștia sunt considerați de o parte a societății, de o parte a presei, martiri politici. (...) Este o probă că statul român este slab, nu reușește să execute aceste condamnări pronunțate în justiție. Nu este vorba despre DNA, este vorba de sentințe definitive pronunțate de instanțele din România”, a spus Florin Negruțiu.

Cât despre șansele ca Elena Udrea și Alina Bica să fie aduse în România, Florin Negruțiu este de părere  că: „Este foarte greu. Vestea asta vine și ca o satisfacție palidă pentru cetățeanul obișnuit, pentru justițiabilul român”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri