Fost consilier al lui Traian Băsescu, reținut într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

Data publicării:
theodor bernea

Polițiștii prahoveni au făcut, luni, mai multe percheziții, în urma cărora au ridicat mai multe documente. Au avut patru mandat de aducere – unul dintre ele pe numele lui Theodor Berna. Împreună cu ceilalți suspecți, fostul consilier a ajuns la audieri. Este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, iar surse din rândul anchetatorilor spun că suma în discuție ar fi 100 de milioane de euro. În jur de 78 de milioane ar proveni din spălarea banilor, restul din evaziune fiscală.

Theodor Berna, împreună cu ceilalți suspecți, susțin anchetatorii, s-ar fi folosit de mai multe firme-fantomă și ar fi făcut diferite tranzacții bancare. De asemenea, în urma unor operațiuni contabile frauduloase, s-ar fi realizat și infracțiunile de evaziune fiscală.

Marți, Theodor Berna și ceilalți suspecți vor fi prezentați Tribunalului din Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

Omul de afaceri a fost consilier al Primăriei Capitalei în 1999, iar acum este recunoscut al doilea jucător important pe piaţa asfaltărilor din România şi a firmelor de construcţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri