Fost consilier prezidențial: Șefa CSM și Florin Iordache au lucrat la OUG7 într-o casă pusă la dispozițe de PSD

Data publicării:
colaj-iordache-savonea-inquam
Foto: InquamPhotos

Cristi Hrițuc, fost consilier prezidențial, afirmă că șefa Consiliului Super al Magistraturii, Lia Savonea, și Florin Iordache, fostul ministru al Justiției care a emis OUG13/2017 și vicepreşedinte al Camerei Deputaților din partea PSD, au lucrat împreună într-o casă pusă la dispoziție de PSD și care ar fi plătită din subvenția primită de la stat.

colaj-iordache-savonea-inquam
Florin Iordache (PSD) și Lia Savonea (CSM). Foto: InquamPhotos

Cristi Hrițuc, fost consilier prezidențial în mandatul fostului președinte Traian Băsescu, scrie pe blogul său că „în cazul OUG 7, Savonea se dovedește a fi calul troian al PSD în sistemul judiciar”.

În vreme ce mai multe asociații ale magistraților din România au refuzat invitația la așa-zisul dialog cu prim-ministrul Dăncilă, cu o justificare corectă– consultările se fac înaintea adoptării unui act normativ, nu după– Savonea s-a oferit să se întâlnească cu șefa Executivului”, argumentează fostul consilier prezidențial.

Surse bine informate au arătat că Savonea a lucrat împreună cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut și el ca un adversar al justiției independente, încă de la OUG13 din 2017, la textul Ordonanței care a stârnit revolta magistraților. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispoziție celor doi, una din casele plătite de PSD cu bani mulți din subvenția de stat. De altfel, aceste imobile închiriate peste prețul pieței, așa cum a arătat o investigație de presă care îl viza pe trezorierul Drăghici, au devenit adevărate ”T2 și K4”, adică un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritocește exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a instituțiilor fundamentale ale statului”, mai arată Hrițuc.

Citiți continuarea pe blogul său.

Citește și DNA anchetează cum a cheltuit PSD subvențiile primite de la stat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri