Fost director al RATB, reţinut de procurori

Data publicării:
dna intrare - corp-4

Viorel Popescu va fi dus mâine la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în 13.03.2012, între RATB și o societate comercială, care nu avea drept asistență juridică și reprezentare în instanță, a fost încheiat un contract de prestări servicii juridice. Din conținutul contractului rezultă că RATB, prin Viorel Popescu, a împuternicit firma respectivă în vederea recuperării tuturor creanțelor de la CASMB, în baza unor simple solicitări ale firmei private către debitoare.

Din actele existente la dosar, reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligația de asistare la controlul efectuat de CASMB față de RATB, în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deși, în realitate, nu a existat și nu se prefigura un astfel de control.

De altfel, conducerea RATB cunoștea clar, la momentul semnării actelor întocmite de funcționarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de CASMB, defalcate pe unități lunare de timp, astfel încât aceste verificări nu se impuneau a fi încredințate firmei private prin contractul indicat.

În baza contractului de consultanță juridică, RATB a efectuat plăți, nelegale și nefundamentate de prestații concrete ale beneficiarului, în sumă totală de 3.657.576,49 lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezintă prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport București.

În dosar, cercetările au fost demarate ca urmare a sesizării formulate de Corpul de Control al primului ministru”, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri