Sari la conținut

Fost director CNADNR, denunțat la Parchet

Mircea Pop ar fi atribuit un contract de consultanță către o firmă unde deținea calitatea de acționar majoritar. Este vorba despre un contract privind autostrada Arad-Timișoara-Lugoj. Firma de consultanță trimitea de experți și consultanți care să supravegheze lucrările. 

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire de către MIRCEA POP, fost director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se arată în comunicatul ANI. 

Contractul urma să se extindă pe o perioadă de 29 de luni și valora 12 milioane de euro.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, MIRCEA POP a semnat Actul adiţional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect „extinderea cu 29 luni a  contractului de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad. De asemenea, actul adiţional semnat de acesta a vizat suplimentarea activităţii personalului Consultantului precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 Eur, fără TVA (de la 10.227.694 Eur, fără TVA la 12.183.876,65 Eur, fără TVA), în condiţiile în care S.C. DP Consult S.A. (societate comercială în cadrul căreia MIRCEA POP a deţinut  calitatea de acţionar majoritar), avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timişoara şi Varianta de ocolire Arad”, a precizat ANI. 

ANI spune că Mircea Pop a obținut, prin acest contract, un venit din dividente în valoare de 1.343.222 de lei.  

„Deşi la data de 14 iunie 2012 a cesionat acţiunile pe care le deţinea la S.C. DP Consult S.A., în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, acesta avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A”, a subliniat ANI. 

Mircea Pop a fost directorul CNADNR pentru un an. Deși au mai existat sesizări în legătură cu activitatea lui, nu a fost pus oficial sub acuzare. 

Fostul director CNADNR a depus un punct de vedere la ANI.