Fost şef ANRE fugit din România, arestat în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
Olosz Gergely FB

Fostul preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR Olosz Gergely, fugit din România de aproape patru ani, a fost arestat în Ungaria. Gergely era dat în urmărire din 2015, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar cu retrocedări. La sfârşitul anului trecut, el a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare într-un alt caz, pentru trafic de influenţă, la capătul unui proces care a durat aproape cinci ani.

 În octombrie 2012, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE în perioada 2007 - 2008, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.

Fostul președinte ANRE a fost ridicat din trafic de poliția maghiară, în urmă cu două zile, și dus în fața unui judecător din Ungaria, care a încuviințat și a dispus punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis anul trecut, la finalul lunii decembrie, de magistrații români pe numele lui Olosz Gergely. El a fost condamnat definitiv de curtea supremă pentru că în 2010 a cerut și a primit de la mai mulți oameni de afaceri peste o jumătate de milion de euro pentru ca să-și exercite influența în favoarea acestora atât asupra unei companii distribuitoare de energie electrică, cât și în privința mai multor funcționari din Ministerul Agriculturii.

Un alt fost deputat UDMR care ar fi plecat în Ungaria și este căutat de autoritățile române într-o cauză legată de retrocedări este Marko Attila. El încă figurează pe lista persoanelor „Most Wanted” a Poliției Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri