VIDEO. Fost vicecampion mondial de box, arestat în trafic pentru trafic de droguri

Data actualizării: Data publicării:
boxer arestat in trafic

Fost vicecampion mondial la box, arestat pentru trafic de heroină. Gheorghe Petrică Paraschiv, glorie a boxului mondial în anii 90 şi primul român care a obţinut o centură importantă, a fost arestat, alături de alţi cinci colegi de la sala de box. Poliţiştii de la crimă organizată au descoperit că cei şase aprovizionau cu heroină zona centrală a Capitalei. Au fost daţi de gol de vecini, deranjaţi de consumatorii care veneau zi şi noapte în casele lor să se aprovizioneze.

- Pistolul în mână! Oamenii ăştia nu sunt sănătoşi. Ce au? A spart geamul la dubă. A sunat cineva la 112?

- Pistolul în mână. Îl dă jos din maşină.

Aceste imagini au fost filmate acum două săptămâni, pe un bulevard din Sectorul 2 al Capitalei. Momentul marca debutul unei acţiuni în forţă a poliţiştilor de la Antidrog.

Oamenii legii erau de câteva luni pe urmele reţelei care opera într-o zonă strict delimitată de străzile Anton Pann, Romulus şi Parfumului, din apropiere de Piaţa Unirii din Capitală.

Ofiţer antidrog: „Au fost vizate patru imobile cu privire la care au existat numeroase sesizări din partea cetăţenilor ca fiind locuri în care se consumă şi se comercializează droguri de risc şi se consumă de asemenea. Persoanele care coordonau aceste locuri fiind arestate preventiv.”

În ultimele două zile, poliţiştii au descins în total la 14 adrese, de unde au ridicat cantităţi importante de heroină, metadonă şi etnobotanice, dar şi pistoale şi aproape 20.000 de lei.

Ofiţer antidrog: „Sumele de bani obţinute de traficanţi în fiecare zi se ridicau la 1500-2000 de lei, fiind însuşite în mod alternativ de cei doi lideri ai grupării.”

Membrii grupării nu aveau în comun doar preocuparea pentru traficul de substanţe interzise, ci şi pasiunea pentru box.

Unul dintre lideri, Petrică Paraschiv, a fost chiar vicecampion mondial la box în anii 90. De la fostă glorie a sportului, bărbatul este acum bănuit că era unul dintre coordonatorii reţelei care distribuia heroină şi etnobotanice în Sectoarele 2 şi 3.

Bărbatul nu este la primul conflict cu legea - a mai fost arestat acum trei ani, în Italia, pentru furt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri