Fosta avocată a lui Bica, despre Udrea: E cel puțin ciudată ridicarea de pe stradă. Ar putea avea la bază elemente noi

Data actualizării: Data publicării:
laura vicol avocata

Laura Vicol, fosta avocată a lui Alina Bica, a declarat la Digi24 că surprinde modul în care au foste reținute Udrea și Bica. Mai ales în cazul fostului ministru, care își plimba copilul pe stradă. Avocata spune că este posibil ca justiția din Costa Rica să fie în posesia unor elemente noi.

Anca Dumitrescu, jurnalist Digi24: Vă surprinde această reţinere?

Laura Vicol, avocată: Mă surprinde, și e cel puțin ciudată această ridicare de pe stradă. Știu că aveau adresele de domiciliu cunoscute de organele de poliţie de acolo. Udrea, am văzut-o activă şi în reţelele online, a dat interviuri. Mă gândesc că sunt elemente noi, pe care nu le cunoaștem. Într-o atare situație, cu o ridicare de pe strada agresivă - a fost ridicată de lângă caruciorul copilului nou-născut – probabil are la bază elemente pe care nu le cunoaştem.

Anca Dumitrescu: Sunt suficient de puternice acuzaţiile aduse celor două pentru a fi extrădate?

Laura Vicol: Din punctul meu de vedere, nu. La Alina Bica, infracțiunea pentru care a fost condamnată nu are corespondență în legislația din Costa Rica, iar Udrea, născând, statul nu separă copilul de mamă. În instanță vor invoca cu siguranță în primă fază cererea de statut de azilant, după care statul se va pronunţa pe această cerere și ulterior se va judeca procedura de extrădare.

Anca Dumitrescu: Cu toate acestea, au fost ridicate de pe stradă...

Laura Vicol: Din această cauză doresc să nu fac speculații și să așteptăm noi informații care cu siguranță vor ieși la iveală.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica. Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă. Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare, iar Alina Bica trebuie să execute patru ani de închisoare. 

Citiți și:

VIDEO. Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Ce șanse sunt să ajungă în România - reacții, opinii, interpretări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri