Foștii miniștri Ramona Mănescu și Radu Stroe, citați în dosarul accidentului din Apuseni

Data publicării:
accident avion Belis judetul Cluj - Digi24 5

Este un pas important pe care procurorii militari îl fac în această anchetă prin citarea tuturor persoanelor implicate de la vârful instituțiilor statului.

Aceste persoane au calitate de martor în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni și vor fi nevoite să dea explicații în legătură cu gestionarea crizei din luna ianuarie.

Printre persoanele cele mai sonore care vor fi audiate se numără fostul ministru de Interne Radu Stroe, fostul ministrul al Transporturilor Ramona Mănescu, secretarul de stat Cătălin Chiper, dar și Marcel Opriș, șeful STS. La data producerii accidentului, Cătălin Chiper se afla la comandat ROMATSA.

La audieri va mai sosi și Ioan Burlui, fostul șef la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, instituția care s-a ocupat la vremea respectivă de operațiunile de căutare și salvare.

În acest dosar s-a început urmărirea penală doar pentru fapte, infracțiuni ce privesc uciderea din culpă și vătămarea corporală gravă.

La începutul acestei luni, în dosar a fost audiată și conducerea ROMATSA.

Citiți și:
ACCIDENT AVIATIC. Tragedia din Apuseni, văzută prin ochii salvatorilor
Întâlnire emoţionantă. Trei dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni şi salvatorii lor au mers la locul tragediei
Gheorghe Trif şi Argentin Todea au aprins lumânări pentru cei pe care nu i-au putut salva din accidentul din Apuseni
Omniasig a plătit 287.500 euro urmaşilor pilotului Adrian Iovan. Familia Aurei Ion va primi aceeași sumă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri