Fostul deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la un an de închisoare

Data publicării:
florin popescu FB 3

Fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat, miercuri, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu executare pentru conflict de interese şi fals. De asemenea, Florin Popescu a fost acuzat şi de fals în declaraţiile de avere. Decizia magistraţilor este definitivă, informează News.ro.

florin popescu FB 3

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat, miercuri, pe fostul deputat Florin Popescu, la un an de închisoare cu executare.

Judecătorul Maricela Cobzariu a făcut opinie separată, în sensul respingerii contestaţiei procurorilor care au atacat decizia de achitare a inculpatului, pronunţată de trei judecători de la instanţa supremă.

În iunie 2014, fostul deputat Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), sub acuzaţia de conflict de interese.

Florin Popescu a fost acuzat că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar, şi pentru fals în declaraţiile de avere din perioada 2008-2011.

Conform acuzaţiilor, în perioada august 2008 - noiembrie 2010, Florin Popescu a semnat şapte acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi SC Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele sau, a fost acţionar până în 14 iulie 2008.

În plus, Popescu şi-ar fi completat în fals declaraţiile de avere aferente anilor 2008 - 2011.

În octombrie 2015, trei judecători de la instanţa supremă au decis să-l achite pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Procurorii au contestat, însă, decizia la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În prezent, Florin Popescu este încarcerat în urma unei condamnări de doi ani de închisoare cu executare primite în martie 2016. El a fost găsit vinovat după ce a cerut de la o firmă zeci de tone de pui grill, pe care i-a distribuit în scop electoral, la alegerile locale din 2012.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-şi influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic, l-a determinat pe un denunţător să-i remită mai multe foloase necuvenite.

„Acestea au constat în cantitatea de 60.992 de kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, au susţinut anchetatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri