Sari la conținut

Fostul deputat Florin Popescu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă 

Florin Popescu / FOTO: Facebook

Înalta Curte a respins, luni, apelul lui Florin Popescu la sentinţa dată în acest dosar în 4 decembrie 2015, astfel că fostul parlamentar rămâne cu condamnarea de doi ani de închisoare cu executare, potrivit News.ro.

Instanţa a respins şi apelul lui Rami Ghaziri, patronul Avicola Crevedia, parte vătămată în dosar.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 27 iunie 2014, pe deputatul Florin Popescu, pe care l-au acuzat că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent.

El a demisionat în 2 martie din Parlament, spunând că face un gest "de onoare", după ce a văzut motivarea instanţei la decizia de condamnare dată pe fond.

„Am primit o condamnare şi este normal, este un gest de onoare ca odată având o condamnare să plec, pentru că nu doresc ca din cauza acţiunilor mele imaginea Parlamentului să fie afectată. (...) Politica e dulceaţă de trandafir şi mai gust de caise, şi gust amar, ca tot omul, sunt şi bune şi rele”, spunea Florin Popescu.