Sari la conținut

Fostul director al Romarm Dan Tache, trimis în judecată de DNA

 Dan Tache, fost director general al CN Romarm SA, se află în arest preventiv din 11 februarie. FOTO: Mediafax

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dan Tache, director general al CN Romarm SA la data faptelor, pentru instigare la abuz în serviciu, dar și a lui Aurel Velțan, directorul general al SC Carfil SA Braşov, sucursală a Romarm, având personalitate juridică proprie, la data faptelor, pentru abuz în serviciu în formă continuată și tentativă la abuz în serviciu.

De asemenea, au mai fost trimiși în judecată Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Săcueni, tot în stare de arest preventiv, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată și complicitate la tentativă de abuz în serviciu, precum și Silviu Marinescu, şef serviciu calitate la SC Carfil SA, în perioada iulie 2013 - iulie 2014, cercetat sub control judiciar, pentru aceleași infracțiuni.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada iulie 2013 - iulie 2014, la iniţiativa lui Dan Tache şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL, Aurel Velţan, în calitate de director general al SC Carfil SA (filială a Romarm), a încheiat şase contracte de prestări servicii cu firma respectivă, încălcând procedurile de achiziţie publică. Astfel, s-a constatat lipsa publicităţii, a cererii și ofertei, a procesului-verbal al comisiei de selecţie a ofertelor. De asemenea, s-a constatat că ofertele avute în vedere au fost depuse toate de Daniel Liliac.

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Fostul director al Romarm Dan Tache, fostul şef al sucursalei din Braşov a companiei Aurel Velţan și Daniel Liliac, administratorul SC Gold Trans Tur SRL, au fost arestaţi preventiv în 11 februarie, de Tribunalul Braşov.