Sari la conținut
News Alert

Fostul europarlamentar Adrian Severin ajunge astăzi în faţa instanţei

FOTO: MEDIAFAX

Fostul europarlamentar român a intrat în atenţia procurorilor după ce, în martie 2011, a fost filmat de doi reporteri sub acoperire de la „Sunday Times” în timp ce promitea că va propune amendarea unor legi în Parlamentul European, în schimbul unor sume de bani. DNA susţine că suma negociată pentru serviciile oferite de europarlamentarul român a fost de 100.000 de euro anual, la care se adăugau 4.000 de euro pe zi, pentru orice alte documente întocmite de fostul membru al legislativului european.

Alți doi eurodeputați au căzut în capcana întinsă de reporterii britanici. După ce înregistările au fost publicate, eurodeputatul austriac şi cel sloven au demisionat din Parlamentul European. Nu şi Adrian Severin, care a susţinut tot timpul că dosarul pentru care este acum trimis în judecată este o înscenare.

„Ceea ce am făcut este să închei un contract de consultanţă aprobat de PE care este în perfectă regulă. E o înscenare care a avut în vedere oprirea unor demersuri de politică externă pe care le întreprindeam eu”, a declarat Adrian Severin.

Fostul ministru de Externe este cercetat, alături de alte persoane, şi într-un alt dosar, pentru săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Pe aceeași temă