Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a fost reținut pentru 24 de ore

Data publicării:
piedone bun crop agerpres

Actualizare 23.00. Cristian Popescu-Piedone a fost reținut pentru 24 de ore. El a declarat că are încredere în justiţie.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de: 

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În calitate de funcționar public - primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării”, se arată în comunicatul DNA.


 

Foto: Agerpres 

Acesta nu a făcut declarații la sediul DNA. Tot la Direcția Națională Anticorupție au fost aduse pentru a fi audiate și două funcționare de la Aparatul de autorizare și control activități comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4. Anterior, la audieri au fost aduși și cei trei patroni ai clubului Colectiv, dar și contabila firmei.

Procurorii DNA au ridicat vineri documente de la Primăria sectorului 4, Administrația financiară, Registrul Comerțului și ISU.

DNA anunță că a început în dosarul "Colectiv" urmărirea penală in rem, pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.

Totodată, Serviciul pentru infracțiunile de corupție săvârșite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către cadre militare ale ISU București-Ilfov.

„Sunt indicii și date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viață și integritatea corporală a peste 180 persoane și s-a realizat un folos necuvenit administratorilor clubului Colectiv, constând în permiterea funcționării acestuia în afara cadrului legal și obținerea de venituri patrimoniale din activitățile desfășurate în aceste condiții”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Citește și:
Acuzațiile DNA după tragedia din Colectiv: abuz în serviciu pentru Primăria sectorului 4 și ISU București-Ilfov

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri