Fostul procuror DIICOT care juca la poker banii de flagrant, condamnat la închisoare

Data publicării:
procuror george margarit mediafax

 

George Mărgărit a mai fost condamnat de magistraţii ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopirea pedepselor, instanţa a stabilit ca acesta să execute condamnarea cea mai grea.

Fostul procuror le-a spus judecătorilor că mania jocurilor de noroc este o boală pentru care se tratează. Aceasta a fost apărarea invocată în mai multe rânduri în faţa judecătorilor. E o boală clasificată în manualul american de curând. E şi la noi. A fost acceptată ca fiind o boală cronică”, a spus procurorul buzoian în apărarea sa. Întrebat cum se numeşte boala aceasta, el nu a putut răspunde.

Decizia nu este însă definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2012 - 2013, George Mărgărit, atunci procuror la DIICOT Buzău, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la activitatea de urmărire penală desfăşurată în şase dosare penale, privind dispunerea măsurilor asigurătorii de indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani şi a bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor, în sumă totală de 420.313 lei, 7.140 de euro, 121 de dolari şi 30 de lire sterline.

„În unele cazuri, deşi a luat asemenea măsuri, nu a dispus consemnarea sumelor şi a bunurilor în discuţie la bancă, pe numele învinuiţilor, la dispoziţia parchetului, cauzând o vătămare a intereselor legale a 16 persoane implicate în aceste cauze”, au scris procurorii anticorupţie în actul de sesizare a instanţei.

Anchetatorii îl mai acuză pe Mărgărit că nu a dispus măsurile legale pentru restituirea sumelor de bani sau a bunurilor ridicate la percheziţiile domiciliare, care nu aveau legătură cu cauzele penale în cadrul cărora au fost dispuse şi efectuate aceste percheziţii, banii fiind cheltuiţi de procuror în interes personal.

În cursul lunii octombrie, Mărgărit şi-a însuşit 13.500 de euro, dintr-un fond de flagrant de 40.000 de euro. Procurorul ceruse cei 40.000 de euro de la conducerea DIICOT - Structura Centrală pentru a realiza o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane suspectate că ar comite infracţiuni de trafic de droguri de risc. Această sumă a fost recuperată ulterior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri