Fostul șef al DNA, atac la SRI

Data publicării:
DANIEL MORAR - BILANT DNA 2010 - MEDIAFAX - resized


Daniel Morar, fostul şef al DNA şi actual judecător al Curţii Constituţionale susţine că Serviciul Român de Informaţii şi-a încălcat atribuţiile atunci când unul dintre reprezentanţii săi a vorbit despre activitatea justiţiei.

La fel cum o declaraţie a unui reprezentant al SRI-ului că urmăreşte dosarul până la soluţionarea definitivă este de neacceptat şi de neînţeles. Nu au treabă în această zonă”, spune Daniel Morar.

E o declarație foarte simplă și care încearcă să clarifice ceea ce s-a întâmplat, SRI lucrează bine, dar din păcate are momente în care comunică prost. Dacă la acea afirmație ar fi fost o virgulă și s-ar fi spus „în limitele legilor și competențelor stabilite SRI”, această discuție nu exista”, e de părere directorul SRI, Eduard Hellvig.

Daniel Morar a vorbit şi despre episodul în care legile Big Brother au fost declarate neconstituţionale de instituţia pe care o reprezintă.

Dar când din partea SRI au apărut ameninţări directe la Curtea Constituţională sau ameninţări prin articole de presă, atunci deja s-a depăşit un cadru legal. Iar totul a culminat cu ameninţările clare a le fostului şef al SRI (George Maior, n.red.) care a spus că dacă se va întâmpla ceva va şti pe cine să arate cu degetul”, e de părere judecătorul CCR.

Fostul şef al DNA consideră nefirească asumarea de către SRI a unui pachet de legi.

Au fost cele trei legi pe care lumea le cunoaşte ca „Big Brother", legi pe care SRI-ul şi le-a asumat la modul evident, un lucru iarăşi defect din punctul de vedere ale unei democraţii constituţionale, legile sunt aprobate de Parlament”, spune Daniel Morar.

În interviul acordat Adevărul, Daniel Morar şi-a criticat foştii colegi de la DNA pentru că în comunicatele de presă despre dosarele instrumentate spun des că au avut sprijnul Serviciului Român de Informaţii. Magistratul susţine că acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri