Frații Becali și Cristian Borcea vor avea regim închis de detenție

Data publicării:
icon dosar

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, urmează ca decizia comisiei să fie comunicată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care va stabili apoi în ce penitenciar vor fi mutaţi cei trei condamnaţi în dosarul „Transferurilor”.

În penitenciarul Poarta Albă se execută pedepse numai în regim deschis și semideschis. Este posibil şi în regim închis, dar numai pentru persoanele lipsite de libertate care se află în tranzit, cu un proces pe rolul instanţei, de pildă. Imediat după ce magistrații de pronunță, se întorc la penitenciarul de unde provin.

Penitenciarele aflate în apropierea judeţului Constanţa în care cei trei ar putea fi transferaţi sunt cele din Slobozia sau Tulcea, ori Rahova din Bucureşti.

Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit marţi, în cazul a trei dintre condamnaţii din dosarul „Transferurilor” - Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos -, ca aceştia să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie.

Miercuri, perioada de carantină va expira şi pentru al optulea condamnat din dosarul transferurilor, Gheorghe Neţoiu, încarcerat la Penitenciarul Craiova. Marian Gînjoveanu, purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, a precizat că, cel mai probabil, comisia din penitenciar se va întruni până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a stabili regimul de detenţie în cazul lui Neţoiu, scrie Mediafax.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depăşesc 13 ani.

În schimb, regimul semideschis se aplică iniţial deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc trei ani.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri