FRAUDĂ LA OSIM. Un angajat şi-a falsificat actele pentru forul european. Directorul Oficiului şi şefa de la HR sunt cercetaţi

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii

Directorul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, alături de alţi doi angajaţi OSIM sunt cercetati pentru uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale. Unul dintre angajaţi s-ar fi folosit de mai multe acte falsificate ca să ocupe un post în forul european OSIM.

Mai multe audieri au loc la Serviciul de Investigare a Fraudelor din sectorul 3. Poliţiştii au precheziţionat în această dimineaţă şi locuinţa funcţionarului respectiv.

În martie 2009, un angajat al OSIM a dus la Departamentul de resurse umane o adeverinţă din care reieşea că este licenţiat, drept pentru care acesta a obţinut un post mai bine plătit.

Ulterior, în anul 2012, angajatul respectiv a fost detaşat la OHIM, organism european similar OSIM. Totodată, reprezentanţii OHIM i-au cerut acestuia o diplomă de licenţă, iar angajatul respectiv le-ar fi dat un document fals, spun anchetatorii.

În acest fel, susţin anchetatorii, bărbatul a produs un prejudiciu de 25.000 de euro, reprezentând salariile încasate de la OSIM în perioada 2009-2012, precum şi de 17.000 de euro, salariile primite în perioada în care a fost detaşat la OHIM.

În luna ianuarie a acestui an, angajatul în cauză şi-a dat demisia.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sector 3 au descins, joi dimineaţă, la locuinţa bărbatului, ei având informaţii despre acest caz încă de la sfârşitul anului trecut.

În prezent, directorul OSIM şi şefa Departamentului de resurse umane sunt cercetaţi penal, fiind acuzaţi că nu au anunţat anchetatorii în momentul în care au aflat că angajatul şi-a falsificat actele de studii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri