G4Media: DNA s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. Reacția liderului USR

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna
FOTO: Agerpres

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Procurorii au deschis dosar penal in rem, cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene.

Cercetarea in rem presupune că la acest moment se cercetează faptele, nu anumite persoane.

În reacție, liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că procurorii DNA nu l-au informat despre începerea unei eventuale anchete în urma reportajului apărut pe RiseProject. „Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a afirmat el, citat de Mediafax. „Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat Dan Barna, întrebat despre informațiile că ar fi fost citat să se prezinte la DNA.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, motivând că știe că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri