Gabriel Bivolaru rămâne în închisoare. Curtea de Apel a menţinut mandatul de arestare emis pe numele său

Data publicării:
bivolaru-480x293

Potrivit rechizitoriului, fostul deputat Gabriel Bivolaru şi ceilalţi nouă membri ai grupării sale sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei sustrăgeau ţiţei din conductele societăţii Conpet, folosind instalaţii artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o auto-utilitară.

Gabriel Bivolaru a fost reţinut duminică noapte, fiind ridicat de poliţişti şi jandarmi din sediul unei rafinării clandestine din Năvodari. Acolo ajungea tot ţiţeiul pe care complicii lui îl extrăgeau ilegal.

Procurorul de caz a anunţat că prejudiciul se ridică la 11 miliarde d elei vechi.

Fostul deputat PDSR a mai avut probleme cu legea. În 2004, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a prejudiciat Banca Română de Dezvoltare cu 50 de milioane de euro. A fost eliberat însă înainte de termen, pentru bună purtare. Dacă acum va fi găsit vinovat, la pedeapsa pe care o vor dicta judecătorii se va adăuga şi condamnarea de care a fost iertat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri