VIDEO. Gabriel Oprea, audiat la DNA

Data actualizării: Data publicării:
161017_gabriel_oprea_DNA_26_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Guliver/GettyImages

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este audiat în această seară la DNA în legătură cu dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. El a venit însoți de avocat. Ancheta în acest caz este deschisă de mai bine de un an.

„Am dat o declarație în legătură cu tragicul accident. Adevărul e că sunt nevinovat. Polițistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect”, a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la DNA.

- Ați fost trimis în judecată? l-au întrebat ziariștii.

- Nu.

- Urmează?

- Mă întrebați dacă urmează? M-am prezenatat și am dat o declarație. E prima oară.

- S-a pus în mișcare acțiunea penală?

- Am făcut o declarație.

Fostul ministru a refuzat să mai facă alte declarații în fața jurnaliștilor.

La Direcția Naționlă Anticorupție a sosit, vineri seara, și avocatul familiei Gigină, Daniel Ionașcu. Acesta a declarat că dosarul este încă în faza de cercetare penală, dar se procurorii se pregătesc să formuleze concluziile pentru trimiterea în judecată.

Două acuzații au fost formulate de procurori atunci când au cerut Parlamentului avizul pentru cercetarea penală a lui Gabriel Oprea - abuz în serviciu și ucidere din culpă. Rămâne de văzut ce acuzații vor reține procurorii la finalizarea anchetei.

În ultima perioadă, familia Gigină a fost îngrijorată și neliniștită, solicitând demersuri pentru urgentarea dosarului, a spus avocatul Ionașcu, menționând că sunt 27 de volume în cazul respectiv.

În afară de Gabriel Oprea, în acest dosar s-a mai început urmărirea penală și față de reprezentanții societății care efectua lucrări edilitare în zona bulevarului Știrbei Vodă unde a avut loc accidentul.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, în seara de 20 octombrie 2015. Agentul de poliţie, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier şi ministru al afacerilor interne, a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri