Sari la conținut

Gabriel Oprea, suspect de ucidere din culpă în dosarul Gigină. Reacția fostului ministru

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, chemat astăzi la Direcția Națională Anticorupție în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, a spus din nou că a fost vorba despre „o tragedie” și că este „o cruce pe care o va duce toată viața”. El le-a declarat jurnaliștilor, la ieșirea de la DNA, că are calitate de suspect în acest dosar.

„Cer iertare familiei. Știu cum e să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. E o mare tragedie pe care nu și-a dorit-o nimeni. Nu veneam de la restaurant sau de la cârciumă, veneam din timpul serviciului”, a spus Gabriel Oprea.

El a adăugat că nu folosea coloana oficială „din orgoliu”.

„Cât am fost ministrul Apărării, am mers cu mașina mea, pe benzina mea, și nu mi-a trebuit mașină de la instituție. Când am ajuns la Ministerul de Interne am vrut să merg cu mașina mea, dar mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli. Acest regulament – și ar trebui să-l cereți, bănuiesc că se va desecretiza, e din 2000 - prin ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau vicepremierul are protecție și pază 24 de ore din 24 de ore. N-am folosit-o 24 de ore din 24 de ore”, a spus el.

Gabriel Oprea a repetat că mașina cu care se deplasa nu avea viteză și, că în momentul accidentului, polițistul din cealaltă mașină i-a făcut semn să meargă mai departe.

„Mă doare foarte mult, încerc să trec cu demnitate. A fost un accident, o mare tragedie”, a adăugat fostul ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

DNA a trimis, joi, Administrației Prezidențiale referatul prin care cere aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost ministru.

În primă fază, cererea DNA a fost trimisă Senatului României, unde a fost respinsă. După ce fostul vicepremier a demisionat din Parlamentul României, procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată președintelui.