Gabriel Oprea, suspect de ucidere din culpă în dosarul Gigină. Reacția fostului ministru

Data actualizării: Data publicării:
161017_gabriel_oprea_DNA_27_INQUAM_Octav_Ganea

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, chemat astăzi la Direcția Națională Anticorupție în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, a spus din nou că a fost vorba despre „o tragedie” și că este „o cruce pe care o va duce toată viața”. El le-a declarat jurnaliștilor, la ieșirea de la DNA, că are calitate de suspect în acest dosar.

„Cer iertare familiei. Știu cum e să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. E o mare tragedie pe care nu și-a dorit-o nimeni. Nu veneam de la restaurant sau de la cârciumă, veneam din timpul serviciului”, a spus Gabriel Oprea.

El a adăugat că nu folosea coloana oficială „din orgoliu”.

„Cât am fost ministrul Apărării, am mers cu mașina mea, pe benzina mea, și nu mi-a trebuit mașină de la instituție. Când am ajuns la Ministerul de Interne am vrut să merg cu mașina mea, dar mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli. Acest regulament – și ar trebui să-l cereți, bănuiesc că se va desecretiza, e din 2000 - prin ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau vicepremierul are protecție și pază 24 de ore din 24 de ore. N-am folosit-o 24 de ore din 24 de ore”, a spus el.

Gabriel Oprea a repetat că mașina cu care se deplasa nu avea viteză și, că în momentul accidentului, polițistul din cealaltă mașină i-a făcut semn să meargă mai departe.

„Mă doare foarte mult, încerc să trec cu demnitate. A fost un accident, o mare tragedie”, a adăugat fostul ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

DNA a trimis, joi, Administrației Prezidențiale referatul prin care cere aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost ministru.

În primă fază, cererea DNA a fost trimisă Senatului României, unde a fost respinsă. După ce fostul vicepremier a demisionat din Parlamentul României, procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată președintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri