Cerere de urmărire penală. Gabriel Oprea, audiat săptămâna viitoare în Senat

Data actualizării: Data publicării:
gabriel oprea

Senatorul Gabriel Oprea are la dispoziție o săptămână pentru a-și studia dosarul. Săptămâna viitoare va fi audiat în Comisia Juridică a Senatului. DNA cere urmărirea penală a a fostului ministru pentru ucidere din culpă, în cazul polițistului Bogdan Gigină.

gabriel oprea

Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, care conţine 28 volume, urmează să fie deschis, luni după-amiază, la Comisia juridică din Senat. După acest moment, senatorul Gabriel Oprea poate veni la comisie, pentru a vedea acuzaţiile care i se aduc.

Lunea viitoare urmează ca membrii Comisiei juridice să prezinte în Biroul Permanent al Senatului calendarul votului în cazul Gabriel Oprea. Cel mai probabil, audierea lui Oprea în Comisia juridică va avea loc marţea viitoare, în aceeaşi zi urmând a se vota şi raportul comisiei juridice, potrivit News.ro.

După finalizarea raportului, votul în plenul Senatului urmează să fie dat în plen, cel mai probabil peste două săptămâni, luni.

Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, cu respectarea prevederilor art.67 din Constituţia României, republicată.

Votul este secret şi se exprimă prin bile. Hotărârea prin care Senatul cere sau nu cere urmărirea penală se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În cazul în care Senatul decide să ceară urmărirea penală, preşedintele Senatului va comunica acest lucru procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat joi procurorului general să trimită Senatului cerere pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri