„GALA BUTE”. DNA: Sponsorizări făcute la comandă

Data publicării:
Elena Udrea la DNA-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Elena Udrea ar fi fost turnată la DNA chiar de către subordonaţii săi. Ei au spus procurorilor că fostul ministru ar fi condiţionat plata unor lucrări efectuate de diverse prime, de sponsorizări pe „Gala Bute”. 

Informaţia apare în referatul prin care procurorii anticorupţie cer arestarea preventivă a fostului său consilier, Ştefan Lungu, a fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja şi a fostului primar de Lupeni, Cornel Răsmeriţă.  

Surse: Foștii subalterni ai Elenei Udrea au colaborat cu procurorii DNA în dosarul „Gala Bute”

Potrivit unor surse din anchetă, foştii oameni ai Elenei Udrea au colaborat cu procurorii DNA. Este vorba despre fostul secretar de stat, Gheorghe Nastasia, şi fostul consilier, Ştefan Lungu. Ei ar fi dat declarații complete azi noapte și ar fi explicat implicarea Elenei Udrea în negocierea contractului ce a ajuns la firma controlată de Rudel Obreja. Așadar, urmează ca la dosar să se adune noi probe în ceea ce o privește pe Elena Udrea.

Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu au fost reținuți în urma audierilor, însă, având în vedere că au colaborat cu procurorii, DNA va solicita de la instanța supremă arest la domiciliu pentru cei doi.

Pentru Rudel Obreja și Cornel Resmeriţă, DNA va solicita mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri