George Becali află miercuri dacă îi va fi întreruptă pedeapsa

Data publicării:
gigi becali

 

ACTUALIZARE 15: 20: Instanţa Tribunalului Bucureşti a judecat luni cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, pe care acesta a început să o execute la 20 mai, după condamnarea în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării.

Avocaţii lui acestuia au spus în faţa instanţei că George Becali ar trebui lăsat în libertate timp de trei luni pentru a gestiona şi a-şi pune ordine în afacerile pe care le are.

În replică, procurorul prezent la şedinţa de judecată a combătut fiecare argument al apărării şi a arătat că Becali este acţionar al societăţilor menţionate de avocaţi, dar nu le-a administrat niciodată în mod direct, această activitate fiind făcută în locul său de consiliile de administraţie ale firmelor sale sau de administratori judiciari.

Procurorul a mai arătat că această cerere nu este admisibilă şi pentru că până la acest moment nu s-a efectuat contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat Gigi Becali, în dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi în dosarul „Valiza”. Potrivit procurorului, avocaţii lui Becali s-ar fi grăbit cu introducerea acestei cereri de întrerupere a executării pedepsei, întrucât articolul 455 din Codul de procedură penală, în baza căruia a fost făcută cererea, nu permite întreruperea executării pedepsei unei persoane pe numele căreia există mai mult de un mandat de executare.


ACTUALIZARE 11.10: Gigi Becali a fost adus luni, în jurul orei 10.00, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax. El a declarat  că familia sa nu are probleme, are bani să se întreţină, iar el nu doreşte să fie „ipocrit”, motivul problemelor familiale invocat în solicitarea de întrerupere a pedepsei fiind inexistent.

Latifundiarul din Pipera are două condamnări de câte trei ani de închisoare cu executare, una în dosarul „Valiza”, cealaltă în cauza privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării. Miercuri, Tribunalul Bucureşti judecă şi cererea de contopire a pedepselor în aceste deouă cazuri.

Finanţatorul FC Steaua a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza” și apoi transferat la Jilava.

Omul de afaceri este cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu într-un al patrulea dosar - „Avicola Iaşi”, fiind informat în acest sens de procurori în urmă cu o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri