George Scutaru rămâne sub control judiciar

Data publicării:
george scutaru parlament1

George Scutaru a fost trimis în judecată de DNA pe 28 septembrie, alături de Dan Motreanu și Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale, într-un dosar privind mită pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, în anul 2008, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțător în dosar), a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți cu George Scutaru (deputat și președinte al organizației PNL Buzău la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, și Dan Motreanu (secretar general al PNL și deputat de Călărași), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților PNL, spun procurorii.

DNA susține că George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpăra prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, deținută de cetățeanul chinez Chen Lidong.

Firma cetățeanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de îmbrăcăminte aduse din China, inscripționate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi.

Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal „monitorizare presă”, pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008, prin încheierea de contracte fictive și efectuarea unor operațiuni bancare succesive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri