Georgică Cornu și alți 14 suspecți au fost reținuți

Data publicării:
54fe831c682ccf8076f1d429

Omul de afaceri Georgică Cornu şi administratorul firmelor lui sunt suspectaţi de evaziune fiscală și spălare de bani. Anchetatorii cred că au făcut afaceri fictive cu romii din Strehaia, au luat facturi de la ei pentru servicii inexistente şi au cerut statului returnarea taxei pe valoare adăugată.

Reporter: Ați înregistrat facturi luate de la romii din Strehaia?

Lucian Caraiman, administratorul firmelor lui Georgică Cornu: Nu puteam să înregistrez facturi pentru că nu mă ocupam de contabilitatea firmei. La nicio firmă din grup.

Surse din interiorul anchetei spun că 100 de oameni, printre care şi Georgică Cornu, au fentat legea timp de şase ani. Avocaţii răspund că nu există probe.

Reporter: S-au adus probe solide?

Alexandru Bălănescu, avocat: Subţiri de tot, aproape inexistente. Sunt doar declaraţii ale celor din Strehaia, care de frică după părerea mea fac declaraţii mincinoase.

Reporter: Nu ştiţi pentru ce v-au adus?

Nicolae Semen, administrator la o firmă de construcții din Baia de Aramă: Nu ştiu absolut nimic. Domnu, întelegeți că eu nu am auzit de domnu Cornu.

Omul de afaceri Georgică Cornu este cercetat și într-un alt dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 60 de milioane de lei. În urma unor percheziții care au avut loc anul trecut la firmele sale, „regele asfaltului din Banat” a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior eliberat sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri