Germania cere explicații despre revocarea lui Kovesi și reforma justiției făcută de PSD-ALDE

Data actualizării: Data publicării:
Florin Iordache și Tudorel Toader în Parlament
La textul ordonanței de urgență pe Justiție ar fi lucrat și Florin Iordache. Foto: INQUAM_Octav Ganea

Ministrul Justiției a dat explicații despre revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA într-o întâlnire cu un oficial german. Tudorel Toader s-a întâlnit astăzi cu ministrul Justiției din landul Baden-Württemberg.

Oficialul din Germania a declarat, înainte de întrevederea cu ministrul român, că țara sa este interesată de evoluțiile legislative din România, dar și de menținerea unui trend ascendent în combaterea corupției. Ministrul a spus că, tocmai în acest context, îi va cere omologului său român explicații despre condițiile în care a fost revocată fosta șefă a DNA, dar și despre îngrijorările exprimate în spațiul public despre modificarea legilor justiției și a codurilor penale.

Reporter: Se spune că aceste schimbări în Justiţie sunt făcute pentru liderul PSD Liviu Dragnea. Ce părere aveţi?

Guido WOLF, ministrul Justiției din landul Baden-Württemberg: Aud aceste discuţii, aceste zvonuri, suntem aici ca să aflăm direct de la ministrul Justiţiei cum vede el situaţia. Sunt curios cum motivează el contextul, cauzele care au dus la această reformă. Desigur că din punctul nostru de vedere ar fi un semnal greşit ca această reformă să fie făcută pentru a ajuta anumite persoane să scape de urmărirea penală.

Combaterea corupţiei este importantă pentru că Europa trebuie să se dezvolte ca o comunitate de valori şi ca o comunitate juridică, este foarte important şi pentru oamenii de afaceri care vor să investească aici, ca statul de drept să funcţioneze, să se lupte împotriva corupţiei şi de aceea mă interesează să aflu care au fost condiţiile în care a fost revocată şefa DNA şi cum plănuieşte România să continue energic lupta împotriva corupţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri