Gh.Mencinicopschi: Acest proces a fost unul politic, o mascaradă. Eu sunt o victimă colaterală

Data publicării:
menci 1

Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, a afirmat că știa că dosarul în care a fost condamnat la șase ani de închisoare este unul politic încă de pe parcursul investigației, el fiind „o victimă colaterală”.

„Nu s-au vândut nici terenuri și nici clădiri, s-au vândut acțiuni ale Institutului, și nu s-au vândut de către mine, sau vândut de către proprietari, iar aceste acțiuni au fost evaluate absolut legal, în baza legilor în vigoare de atunci. Institutul s-a privatizat în baza unei HG care prevedea în mod expres privatizarea institutului și, la presiunea UE, privatizarea s-a făcut la fel împreună cu cele 50 de privatizări făcute de ADS în același timp și cu cele 250 de privatizări făcute tot în același timp de AVAS”, a spus Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare.

El a adăugat că privatizarea nu s-a făcut pe un leu ci pe „o sumă consistentă”.

„Este o mascarada politică care pornește de la preceptul stalinist că trebuie să dovedim noi nevinovăția, nu cei care ne învinovățesc să dovedească că suntem vinovați. Institutul nu putea să gestioneze privatizarea, noi eram cei vânduți și nu eram noi proprietarii”, a mai spus fostul director ICA.

„Prin telepatie nimeni nu m-a putut influența și nu am ce să-mi reproșez. Faptul că s-a întâmplat ca în același timp eu să fiu pus director, pentru că nu m-a pus domnul Voiculescu director, eu am fost director din 1990”, a menționat Gheorghe Mencinicopschi, el adăugând că se consideră nevinovat.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

În același dosar, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile.  

Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că a cumpărat, cu doar puţin peste 100.000 de euro, mai bine de trei hectare şi jumătate de teren care aparţineau Institutului de Cercetari Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real.

Prejudiciul creat statului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri