BREAKING NEWS. Gheorghe Dincă a recunoscut ambele crime. DIICOT: Alexandra a fost ucisă imediat după apelurile la 112

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-tribunal-Inquam-Photos-Bogdan Danescu (3)
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut ambele crime: atât în cazul Alexandrei Măceșanu (15 ani), cât și al Luizei Melencu (18 ani), a declarat avocatul din oficiu al bărbatului. Suspectul ar fi spus însă că fetele ar fi venit de bună voie pentru a întreține relații sexuale. El a mai spus și că le-a bătut pe cele două adolescente.

Actualizare 21:35. Procurorii DIICOT anunță că au extins acțiunea penală și pentru infracțiunea de omor calificat în cazul lui Gheorghe Dincă. Această infracțiune se adaugă celor de viol și trafic de minori de care era acuzat până acum suspectul. 

Actualizare 20:00 Audierile au fost reluate.  În timpul declarațiilor din timpul zilei, Dincă le-a spus anchetatorilor ce a făcut cu cadavrele.

După ce vor fi finalizate audierile la DIICOT, în funcție de oră, Gheorghe Dincă va fi dus, în cursul serii de duminică, în Arest sau la reconstituire, la Caracal.

Actualizare 18:15 Gheorghe Dincă, suspectul care a recunoscut duminică uciderea celor două fete, Alexandra și Luiza, a fost dus în arestul IPJ Dolj pentru a primi asistență medicală, după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor, a declarat avocatul acestuia. El a precizat că suspectul nu a mâncat și aproape nu a dormit și probabil acesta este cauza stării de rău, dar fără îndoială a cedat și sub complexul faptelor pe care le-a expus în fața anchetatorilor.

Actualizare 15:50. Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele în timp ce era acasă împreună cu anchetatorii, în timpul de noi percheziții. El ar fi spus că, după ce le-a ucis pe fete, le-a ars. Pe Alexandra a ucis-o după ce și-a dat seama că tânăra a sunat la 112, spun surse din anchetă pentru G4Media.

Citește și Unchiul Alexandrei: După ce Dincă a fost arestat, mama fetei a fost sunată de un alt bărbat. I-a spus că fata e bine


Actualizare 15:45. Momente tensionate au loc la poarta casei lui Gheorghe Dincă, după ce acesta și-a recunoscut ambele crime. Mama Luizei și bunicul acesteia au leșinat. „Ce păziți domnule, un criminal păziți?”, au strigat oamenii către forțele de ordine.

Oamenii aflați la poarta casei lui Gheorghe Dincă au devenit nervoși în momentul în care s-a aflat că acesta și-a recunoscut ambele crime.

Mama și bunicul Luizei au început să lovească în poarta păzită de forțele de ordine.

„Uitați-vă ce ați făcut!”, a strigat mama Luizei, iar oamenii îi raspund „politica, politica”.

Pentru că au fost oamenii împiedicați să intre, mama Luizei a strigat către jandarmi: „Ce păziți domnule, un criminal păziți?”.

Ulterior, atât bunicul fetei dispărute în urmă cu patru luni, cât și mama acesteia au leșinat. „Chemați ambulanța”, au strigat cei prezenți.


Actualizare 15:30. Rudele celor două fete au venit la casa lui Gheorghe Dincă. Mamei Luizei Melencu i s-a făcut rău și a fost solicitată o ambulanță.


„Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie”, a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă, pentru Mediafax.

„Este vorba despre datele care se știau”, a mai spus el.

„Nu există alte crime”, a mai spus avocatul.

„Nu știu, nu cunosc”, a spus Bogdan Alexandru, întrebat ce l-a făcut să recunoască.

Anchetatorii verifică o groapă de gunoi aflată la 300 de metri de casa lui Gheorghe Dincă

Deocamdată nu se știe dacă autorul a anunțat și unde sunt cadavrele, pentru că până acum anchetatorii nu au găsit vreun corp, ci doar urme umane.

Însă, imediat după declarația avocatului, acesta a mers alături de anchetatori la o groapă de gunoi aflată la 300 de metri de casa suspectului principal.

Gestul bărbatului de 66 de ani de a recunoaște cele două crime a venit după ce, dimineață, legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om.

De asemenea, hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului sunt ale Alexandrei. 

Între timp, duminică, la casa și curtea lui Gheorghe Dincă continuă perchezițiile pentru a se stabili cu exactitate cum s-au produs crimele.

Citește și Explicația zâmbetului lui Gheorghe Dincă. Expert: De obicei criminalii recunosc atunci când sunt multe dovezi împotriva lor

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din județul Dolj, a dispărut în condiții similare: a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani.

Începând de sâmbătă, el se află în arest preventiv pentru trafic de minori și viol. Acum însă, pe lângă aceste acuzații si se va aduce și cea de omor.

Editor : George Costita

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri