Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul „Amanta”. Decizia nu este definitivă

Data actualizării: Data publicării:
Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani închisoare, este scos din casă sub escorta poliției pentru a fi dus în arest, miercuri, 5 august 2020
Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, condamnat, în primă instanță, în dosarul "Amanta", se află la închisoare. Foto: Liviu Chirica/ Inquam Photos

Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Iaşi, în primă instanţă, la cinci ani şi două luni de închisoare, transmite Mediafax. Nichita a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări amanta prin oraş.

La mai puţin de două luni de când a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, primeşte o a doua condamnare, de această dată în primă instanţă.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis marţi condamnarea lui Nichita la 5 ani şi două luni.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Mai mult decât atât, magistraţii i-au interzis să ocupe funcţia de primar.

În 2016, Liviu Hliboceanu, şi el condamnat marţi, era şef al Poliţiei Locale. Acesta a fost pedepsit pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt date publicităţii, abuz în serviciu. Şi Hliboceanu a primit o interdicţie, cea de a fi poliţist local.

Mai exact, cei doi au fost condamanţi pentru că s-au folosit de poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson.

Decizia nu este definitivă.

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri